torsdag 11 oktober 2007

Trött på min mat

Recept. Jag behöver lite trevliga recept. Nån som har några recept åt mig, tack?
Virren

13 kommentarer:

  1. Asiatisk fisk

    500g lax
    2 dl grädde
    3 hackade vitlöksklyftor
    1 msk lime
    1 tsk farinsocker
    1 tsk ingefära
    1 tsk salt

    Sätt ugnen på 225º.

    Smörj en form och lägg i laxen i lagom bitar. Lägg på hackad vitlök, pressa över lime, strö över kryddorna. Häll grädden vid sidan av fisken.
    Stek i ugnen i 15-20 minuter.
    Servera med ris.

    SvaraRadera
  2. En helt annan sak Fredrik. Jag har hittat din "identical voice twin". Killen som presenterade vädret 18:45 i TV4. Ska försöka rippa det så får du se (höra) själv.

    Tänk om ni skulle prata med varandra. Det skulle låta som en person med dubbel uppsättning (identiska) stämband. Freak!

    SvaraRadera
  3. ibland blir jag kär i dej. just idag är det kanske för att det regnar. det är jävligt kallt. o du. du vill ha trevliga recept. trevligt. alla tiders.

    SvaraRadera
  4. Kokt Ål!

    1 Ål
    Salt
    Vatten

    SvaraRadera
  5. 100 g smör
    1 dl strösocker
    3 dl havregryn
    2 msk Kakao
    1 tsk vaniljsocker
    2 msk starkt kaffe

    Blanda ingridienserna. Rulla inte till bollar, ät direkt ur bunken.

    SvaraRadera
  6. Mammas gulasch ska du laga....kalasgott..recept på min sida :)

    SvaraRadera
  7. Chokladbollar
    Buffé nr 9 2001, sid 9

    Ingredienser
    Portioner: 30

    100 g smör
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    3 msk kakao
    3 dl havregryn
    3 msk kallt starkt kaffe
    pärlsocker eller annan garnering


    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Medel


    Gör så här
    Smält smöret och låt puttra en kort stund.

    Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.

    Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering.

    SvaraRadera
  8. Biff á la Knogjärn

    500 gram blandfärs
    1 gul lök
    1/2 purjolök
    2 charlottenlök
    1 nypa mynta
    1 nypa dragon
    1 nypa timjan
    1 nypa rosmarin
    1 släng ströbröd
    1 ägg
    1 släng rödvin av valfri druva
    Svartpeppar, vitpeppar, chili och salt.

    Och det där får du blanda runt och mixa hur du vill.

    SvaraRadera
  9. Biff á la Knogjärn

    500 gram blandfärs
    1 gul lök
    1/2 purjolök
    2 charlottenlök
    1 nypa mynta
    1 nypa dragon
    1 nypa timjan
    1 nypa rosmarin
    1 släng ströbröd
    1 ägg
    1 släng rödvin av valfri druva
    Svartpeppar, vitpeppar, chili och salt.

    Och det där får du blanda runt och mixa hur du vill.

    SvaraRadera
  10. ta en matsked dijonsenap. tillsätt en tesked kroppsvarm sädesvätska, rör om. skratta ansträngt. sleva i dig blandnigen med hjälp av en slickepott.

    bon appetit!

    SvaraRadera
  11. Äpplen i calvados på vaniljglass.
    4 äpplen, 3 msk calvados, 1 msk smör, kanel, socker.
    Skär äpplet i klyftor och stek i smör. Kanel på det, och så socker och calvados. Låt stå och bubbla på svag värme tills äpplena ser aptitliga ut. Servera på vaniljglass. Ja, jävlar va gott.

    SvaraRadera
  12. Korv, grädde, lök, tomatpuré equals stroganoff. Just do it.

    SvaraRadera
  13. Hmn, tack! Fast tänk mer kött, mindre färs och definitivt ingen jävla fisk!
    Fredrik

    SvaraRadera