måndag 27 augusti 2007

Gottigottgott.



Ingredienser 4 port.:

1 kyckling
2 gula lökar
3 msk olivolja
2 msk curry
2 vitlöksklyftor
2 burkar, à 400 g, hela tomater
1/2 dl tacosås
2 hönsbuljongtärningar
salt, peppar
Tillbehör:
kokt ris
skivad banan
ananasbitar
jordnötter
rostad kokos
mangochutney

Så här gör du:
Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken. Fräs lök, curry och pressad vitlök i olja i en gryta några minuter. Tillsätt tomater inklusive spad, tacosås, buljongtärningar och kycklingbitar. Sjud under lock på svag värme i cirka 25 minuter tills kycklingen är klar. Krydda.
Rostad kokos gör du genom att halvera en färsk kokosnöt och gröpa ur den. Skär kokosköttet i tunna skivor. Rosta dem i torr panna tills de fått fin färg. Låter det krångligt? Då går det lika bra att lätt rosta färdigriven kokos.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är ju inte kul!

Anonym sa...

tacosås och bananer till höns?!
ni är dårar!

Anonym sa...

nu ska ni inte lura er själva. det ser snarare ut såhär: http://www.veganoutreach.org/whyvegan/images/BroilerHouseW_ChoreTime.jpg

Peter sa...

Äckligt med frukt, nötter i mat - äter ni sånt? Hawaiipizza - favorit? Låt mig vända min mage upp och ned ut och in för eran dåliga smak - lägg på ett pizzakit på det och vi är hemma där vi kom ifrån.

Studio Virtanen sa...

Johan vår producent menar att mat utan frukt är som sex utan smisk. Därför la vi upp Johans favorithöna här.
för fler fruktrecept maila: johan.lindqvist2@moderntv.se