torsdag 8 maj 2008

Tack Niklas. Tack Magnus. Tack Anika. Tack Belinda. Tack Petter. Tack Monica. Tack Calle. Tack Thomas. Tack Birgitta. Tack Indien.

Fan vad pärsigt det var att sjunga "För sent för edelweiss" för Håkan Hellström. Men han var förstås så himla snäll och kramade mig efteråt. Det blev fint, jag upplever mig som en modig person.
Överhuvud taget var det en mycket värdig avslutning av Studio Virtanen såsom vi har lärt känna det. 72 000 personer tittade.

Det blir dock ett festligt Studio Virtanen - Marstrand första veckan i juli, det är ju Match cup Sweden och Studio Virtanen är uttalat för segling, om än dock främst i teorin ity vi själva har mycket stora problem med kryssningen och helst håller oss i fören med fårfiol i våra mycket trevliga kläder av Kennedy-typ. Det ska, som bekant, vara chinos i sommar också. Personligen får chinos mig att se fetare ut men det är, strängt taget, en annan historia. Mode är mode. Stil är stil.

Jag vill tacka Magnus Talib och Niklas Eriksson, min utmärka redaktion utan vilken jag inte skulle imponera på någon, och även Anika Beclijevski och Belinda Olsson på Studio Belinda som förvisso endast sett nåt enstaka av mina program, men som ändå bidragit med starka åsikter om detsamma. Det har varit roligt att lära känna er. Ni är salta bönor, ganska superbisarra bägge två, och det gillar jag. I kväll ska vi ha värsta roliga slutfesten. Det ska talas ganska mycket om samlag.
Jag vill även tacka Monica Sohlman, Modern TV:s produktionsledaress som får precis allt att hända. För en producent är Monica Sohlman en sagolik uppfinning. Man behöver inte göra nåt annat än att tänka, Monica fixar resten. Även Petter Hansson ska ha ett stort tack och ett rejält blåsjobb. Petter har varit exekutiv producent men är endast skyldig till bra grejor med Studio Belinda och Studio Virtanen. Det dåliga har varit mitt fel och bara mitt. Tack till Lena Keskitalo för coolhet och löner. Ni är många fler förstås på Modern, och jävligt härliga allihop. Självklart tackar jag även TV8:s kanongäng, ni är också för många för att nämna utan att glömma någon men jag hoppas att Birgitta Ståhl och Thomas Hall höjer era och sina löner. Tack även till den gladlynte honchon Calle Jansson, som suttit bredvid vår lilla redaktion men som - till skillnad från Monica Sohlman - aldrig en enda gång öppet suckat över vår understundom extrempuerila humor. Tack även till Henke-med-efternamn-jag-aldrig-minns. En dag blir du vd för hela MTG.

Och så. Alltså. Det är inte slut, det är, som vi brukar säga, au revoir. I höst är Virtanen tillbaka med ett ännu bättre, ännu mer levande och ännu vackrare program. Du kommer att tycka mycket om det.

Er vän,
Fredrik

17 kommentarer:

Calle sa...

När kommer gårdagens avsnitt med Fredrik Wikingsson och Håkan Hellström upp på webb-tvn? Väldigt eftertraktad avsnitt tror jag..

Anonym sa...

Fantastiskt!

Maricka sa...

Och om man vill läsa ert bloggande, vad gör man då? Kommmer hängandet på Studio Virtanensidan vara fruktlöst fram tills i augusti?

Ella Lundblad sa...

Fredrik. Jag måste säga såhär att du sjöng så förjävla bra! Du levererade liksom, och det var så fint så att man nästan fick tårar i ögonen. <3

Ella

Kalle sa...

Är det slutbloggat också eller?

Anonym sa...

underbart program igår, vilken jävla sorti!(och jättefin sång ju!) tack för de övriga 200 också... ser fram emot o längtar nästa obehagligt mycket till sommarens program.

Jonte sa...

Se till att jobba för att få upp det sista avsnittet på webben. Vill se För sent för edelweiss en gång till - magiskt!

monica sa...

Tack Fredrik för härlig komplimang.
Jag har ju precis börjat vänja mig vid er extrempuerila humor och nu är ni borta! Sorgligt är vad det är. //Monica

De 72 000 tittarna sa...

Och tack Fredrik!

Anonym sa...

72 000 tittade. Via TV. Många tittar på webben också. Det är stort, Freddan! Du är stor nu!

Stella d Hox sa...

Indien tackar och niger-Nu fran London
Bra att du kommer tillbaka har ju lyckats missa varenda sasong, men i host ar jag nog hemma i Svedala om jag inte fastnar har i London?

Anonym sa...

Inte "stänger" väl bloggen också?
SORG i så fall!

Joker sa...

Fin avslutning. Ser fram emot Marstrandsprogrammen. De höll mycket hög klass förra sommaren. Fixar ni dit Cat Power i år eller?

Tack Studio Virtanen så här långt och må väl!

andreas sa...

det verkar som att det är fler än jag som vill njuta av "för sent för edelweiss á la virtanen" igen. fösök att slänga upp det på webben så snart som möjligt, jag börjar bli otålig. i övrigt vill jag tacka för en härlig säsong. jag hoppas på att få se mer av dig i rutan snart

goxen sa...

tjejen i rött som satt i publiken var ju helt sjukt söt!

fantastiskt program!

Anonym sa...

Fan vad grym du var när du sjöng! Vilken nerv. Det berörde verkligen. Jag är lite kär i dig nu. :)

Kajsa

Patsy sa...

Här är För sent för Edelweiss:
http://www.youtube.com/watch?v=3gE-J23zVL0
Magiskt! :)