onsdag 3 oktober 2007

Dagens cd - lathund för latmaskar

Fem getingar till Babyshambles ger Quetzala Blanco. Allt annat hade varit otänkbart på ett sätt som allt under fyra kvällspostar från Pär Hägred till en Van Morrison-skiva är otänkbart.
Nils "Nisse" Hansson i DN är, inte oväntat, mer sansad och ger betyget 4, liksom Patrik Wirén i Metro och Kristin Lundell i Svenskan. Dock: i Svenskan betyder 4 tre. Alltså: I SVENSKAN BETYDER FYRA TRE! Det kommer sig av att deras tärning har sex prickar!
Egentligen har även kvällsisarna sexstjärniga betyg, men det tänker ingen på. Överkorsad kossa och minustecken är liksom ett extrabetyg nedåt, och är egentligen bara till för Tomas Ledin.
Jonna Sima ger helt planenligt 4 stycken C i City till Anna Järvinen, liksom Nisse Hansson i DN. Andreas Lokko ger 5 i Svenskan. (Och kom ihåg: 5 i Svenskan betyder ungefär 4 i DN, fast lite lite mer).
Markus Larsson summerar upp det hela genom att ge fyra pliss till Babyshambles OCH fyra pliss till Anna Järvinen. ”Rå och ohämmad”, säger Markus om Anna. Olycksbådande, intesant?
John Fogerty (”Föggerty”) får tre pliss av Håkan Steen. Den avsevärt mer spända Mattias Dahlström i DN ger Föggerty Föggerty Föggerty betyget 1. Ett. Ett till Föggerty, alltså.
Såvitt jag minns och förstår har precis alla tidningar gett Bruce Springsteens ”Magic” fyra bananer den senaste veckan. Om jag får tillåta mig en personlig åsikt så är den väl värd tre.
Peter Lindholm i Metro ger 3 Globar till Annie Lennox. Lindholm är såvitt jag förstår den enda som ännu skrivit om Annie Lennoxs nya skiva. Det är spännande att tänka sig hur han höka den.
Dessutom får Advance Patrol betyg i alla tidningar.
Fredrik

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar dina reflektioner angående skivrecensionerna! Fråga, visst var du ett stort Oasisfan när det begav sig, den gamla goda tiden alltså? Jag har för mig att du och Per Bjurman skrev mycket om just Oasis, därför jag började läsa det Ni skrev. Ni var en viktig del av min uppväxt. Men, tycker inte du (Fredrik alltså) att dom får lite väl beige kritik nu för tiden? Jag menar, dom är fortfarande bra men det är inte inne att lyssna på dom. Ny låten "Lord don't slow me down" finns förövrigt på Youtube...

Shit...bidde långt det här...

Ifall du har tid, svara gärna i min blogg eller skit i det!

/Daniel

KALLE sa...

Tack igen Fredrik, just idag orkar jag inte bläddra igenom allt och jag litar på dig! Så jag köper Babyshambles och Järvinen och laddar ner Advance Patrol då. Den har ändå fått betyg i alla tidningar..

Rabbi von Sydow sa...

Tycker att Kate Nash - Made Of Bricks (2007) + covers [kenty900] är mycket bättre!

Anonym sa...

4 i DN betyder faktiskt 5 i SvD eftersom DN:s betygsskala går från 0 till 5 och alltså är sexgradig den också. Nils och Andres har alltså gett samma betyg till skivan.

Studio Virtanen sa...

1. Visst gillade jag Oasis, vem gjorde inte det.
2. Hm, du har tekniskt rätt, precis som med kvällsisarna, men en femma i Svenskan är trots allt liiiite mer än en 4:a. En state of mind-grej.
fred