torsdag 3 april 2008

4..86..37. Nu har jag snart haft alla platser

Gud så jönsiga de är, de där listorna. Popularitetstävlingar skapade för att ge reklam för produkten. Men motiveringen är inte helt oklyftig även om Stureplan precis som vanligt änsligt dissar - och de facto pissar på i de sista två meningarna - den man hyllar, och självfallet tillmäter man vägkorsningen vansinnigt för mycket betydelse för allting:

37. (ny) Fredrik Virtanen journalist
Medieveteranen på Aftonbladet och TV8 är en självutnämnt motvillig Stureplansexpert, som bland annat gett platsen det mindre smickrande epitetet ”vägkorsning som säljer sprit”. Hans ambivalens är konstruerad teater och Fredrik Virtanens karriär frodas tack vare hans intensiva trafik i nämnda vägkorsning. Vilket han vet om och framgångsrikt utnyttjar till fullo.


Om "intensiv trafik" betyder max en gång i veckan så visst för det, det kanske är intensivt.
Men: INGENS karriär, förutom rena stekare eller modebloggare, frodas tack vare Stureplan. Karriärer frodas däremot om folk på Filbytertorget i Linköping uppskattar en.
Idioter. Självgoda idioter.
Virren

3 kommentarer:

David sa...

Filbytertorget skrämmer mig, då jag är släkt med den gode Folke som där står staty liknande en ringare från notre dame (och så säger wikipedia att han kastrerade hästar med tänderna, vilket kan förklara fålens panikslagna uppsyn).
Varje gång man går förbi rycker det i generna av ängslan för att det är detta dna som kryper i mig.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Filbytertorget.jpg

Linnéa sa...

Jag uppskattar dig och jag befinner mig på Filbytertorget ibland...

Annika sa...

Fredrik, jag har aldrig uppskattat dig tidigare, men nu när jag vet att du trafikerar Stureplan intensivt så kommer jag genast att kalla mig The Numbah ONE Virrenfan, word!

Eller så tycker jag att du är trevlig oavsett.