onsdag 16 april 2008

Det hela påminner om kålsoppa. Dagens vinnare är: Juvelen! (Dagens cd-recensioner)

Vän av ordning - VÄN AV ORDNING - frågar sig säkert varför så många får skivkontrakt, men inte jag, nej nej nej, inte jag, babe, det är inte jag som undrar det.

Dan Backman ger två bananer till Brolle, han är banal och klibbig, tycker Dan Backman. Backman får mig att tänka på becquerel, hiphop och dunkadunka. Är jag ensam om det?
Nils "Nisse" Hansson är vänligare mot Brolle och ger "Ett hjärta som glöder, som en gång brann" tre DN. DAGENS NYHETER GILLAR BROLLE! Det är nåt att skriva hem om. Ska de verkligen behöva bära kulturkoftan i fortsättningen? Håkan Steen ger två plus till Brolle, kallar honom "glesbygds-Tom Petty" och med tanke på att Tom Petty själv är glesbygd så måste Brolle vara oerhört glesbygdig. Som en ensam koja i ett strömmingstomt hav. Och det är han ju, Brolle. BROLLE. BROLLEBREOLLEBROLLEBROLLE.

En personlig reflektion är att jag, jag, misstänker att Brolle är galen. Jag, jag, har inga belägg för det alls. Jag, jag, bara uppfattar honom slik, som en ung Roger Pontare, tänkbart. Med det sagt inte sagt att Roger Pontare är galen. Eller var det just vad jag, jag, sa? Det vore olikt mig att skriva nåt sånt. Men kanske gjorde jag, jag, just det. Eller?

Sara Norling ger 2 DN till Sanna Nielsen, Markus Larsson ger henne tre plus och Dan Backman ger na' tre bananer. Anders Nunstedt ger två getingar.
Markus Larsson har rätt. Markus Larsson är glesbygds-Bjurman. Va? VA?

En apig grej är att B-52's är tillbaka. Tre plus får den. En gång gjorde de en skiva som hette "Rock lobster", en av de 50 bästa skivtitlarna någonsin, tycker Niklas. Jag vet inte det ja. Studentikoseriet spritter. Dock: om Bob Dylan satt den titeln hade titeln varit så ofattbart bra att texten skulle erodera såfort man skrev den på skivan.
Nå, singeln har jag hört så de är säkert värda tre plus. Men samtidigt är det ju omöjligt att stå ut med plastpop från 60-åriga gubbar och kärringar. JA EN AV TANTERNA HAR BLIVIT 60 år! Malena Rydell håller med och ger 2 DN.

I går vid 17.30-tiden gick Juvelen förbi oss på Folkungagatans ute-Shamrock. Jag kände inte igen honom. Han får ganska fina betyg. Fyra plus av Hakan (HAKAN!) Steen. 4 bananer av Andres Lokko. 4 av Johanna Paulsson. Grattis, Juvlen, förlåt för att jag inte hälsade.

En annan Studio Virtanen-vän, Edith Backlund, får tre plus av Jenny Seth och tre DN av Po Tidholm (utalas "po", inte "p.o").
Jenny Seth ger också fyra plus till Mariah Carey och Fredrik Strage ger henne 3 DN medan Stefan Thungren blaskar "E=MC2" tre. Det hela påminner om kålsoppa.

Sophie Rimheden får svaga betyg i morgontidningarna, Hellacopters får som vanligt, Fuck buttons med "Street horrsing" får fem gurkor av Andres Lokko och dessutom tilldeleas Amanda Jenssen fyra plus av Markus Larsson. Det är fucked up. Kul!

Det var allt från "cd-hörnan" i dag.
Er ciceron,
Fredrik Virtanen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent som vanligt, Fredrik. Du borde dock även kolla in "Anders Persson och Carl Smith" som visserligen "bara" fick tre plus av Markus Larsson idag men icke desto mindre tre stycken fyror av Groove, Jan Gradvall respektive Per Hägred. Ett obligatorium för samtliga förespråkare av akustiskt vemod på svenska.

http://www.myspace.com/andersperssoncarlsmith

Anonym sa...

Fuck Buttons är bra skit.