tisdag 22 april 2008

Beatles eller Stones? Lundell eller Wiehe? Kent eller Broder Daniel? Robbie eller George? Kukmän eller penismän? Vi har svaren!Lustans lakejer vs. Imperiet?
Vinnare: Lätt. Lustans Lakejer. Kära nån. Som koncept, som yttring, som stilistik, som teori är välklädd dolce vita alltid koppen te framför Kvarnens otyglade lustar. Lustans Lakejer är således oslagbara i teorin. Praktiken må vara en annan.
Penismän eller kukmän?
Lustans Lakejer var penismän. Imperiet var kukmän, dock inte lika oerhörda kukmän som Ebba Grön.

George Michael vs. Robbie Williams?
Vinnaren är: George Michael. Det har inte, nödvändigtvis, att göra med att han gärna ligger med feta män på offentliga toaletter eller i lastbilar, utan för att han faktiskt var så oerhört snäll mot Andrew Ridgley i så märkligt många år.
Penismän eller kukmän?
George Michael är penisman, Robbie Williams är kukman.

Broder Daniel vs. Kent?
Vinnare: Lätt. Broder Daniel är kungarna av allsångsindie och har närt Håkan Hellström vid sin barm. Kent spelar vid vuxen ålder fortfarande livsfientlig P3-goth.
Penismän eller kukmän?
Mycket svår fråga. Broder Daniel är kukmän i penismannens kropp, Kent är penismän.

Just D vs. Papa Dee?
Vinnare: Svårt. Just D. Papa Dee har förvisso lustig mössa och Just D är smutsigare än en bakgata utanför Gino, men att bortse från överklassgriseriets abnorma charm är omöjligt såna här dagar.
Penismän eller kukmän?
Just D är penismän, Papa Dee är kukman.

The Strokes vs. White Stripes?
Vinnare: The Strokes. Herregud. White Stripes är blues. White stripes är Beck.
Penismän eller kukmän?
The Strokes är kukmän, White Stripes är penisman.

Stones vs. Beatles?
Vinnare: Solklart. Rolling Stones.
Penismän eller kukmän?
Skojar ni? Här har vi de ultimata kukmännen mot de ultimata penismännen.

Ulf Lundell vs. Mikael Wiehe?
Vinnare: Ulf Lundell. En flicka som springer på taniga ben eller en man i en större bil som kör 800 mil? Gör matten.
Penismän eller kukmän?
Ulf Lundell är kukman. Wiehe är penisman. Ungefär som Lennart Persson och Mats Olsson. Nisse Hellberg har dock drag av kukens man.

Eva Dahlgren vs. Peter Le Marc?
Vinnare: Peter LeMarc. Folkhögskolans korppoesi eller den fetlagde mannens blåögda soul? Tvekar du i det här fallet, Little Willy John?
Penismän eller kukmän?
Bägge är penismän, Peter mer än Eva.

Happy Mondays vs. Stone Roses?
Vinnare: Stone Roses. Den vildvuxna Happy Mondays-mytologin må ha varit ett nog så trevligt inslag i Steve Coogan-filmer, men när det kommer till rena jävla hits är det fortfarande "Fools gold" och "I wanna be adored" som sitter i tronen.
Penismän eller kukmän?
Happy Mondays är givetvis kukmän, Stone Roses är penismän.

Blur vs. Oasis?
Vinnare:Blur. Damon och hans vänner har åldrats med en strålande värdighet. De har klippt sig, blivit ostkritiker och upptäckt nya trevliga instrument tillverkade av nöshörningsskinn och bambu. Oasis äsch vi orkar inte ens börja.
Penismän eller kukmän?
Här behöver vi inte direkt kalla in Jan-Öyvind Swahn. Penismän respektive kukmän.

Bruce Springsteen vs. Bryan Adams?
Vinnare: En apart jämförelse kan tyckas, men icke så under brinnande 80-talsdebatt. "Have you ever really loved a woman" slår givetvis allt Bossen gjort i balladväg, och "Baby when you’re gone" slår allt förutom "Rosalita" på "The wild, the innocent and the E Street Shuffle". Men som body of work – då är det ingen match. När "Hungry heart" dundrar igång hjälper det inte ens att Bryan blivit en trivsam och nog så uppskattad fashionfotograf på äldre dagar.
Penismän eller kukmän?
Bossen är, tvärtemot gängse uppfattning, en penisman, dock i en väldig kukmans kropp. Bryan Adams är en penisman i jeans.

Armand van Helden vs Erland Oeye?
Vinnare: Den ena har livsstilskeps och äter en hel bunke ecstasy till frukost. Den andra dricker detox-te och har katt. Trots detta måste vinnare bli vår fine vän från Norge.
Penismän eller kukmän?
Japp ibland är det precis lätt som man tror. Kukman respektive penisman.

Babben Larsson vs. Antony Hagarty?
Vinnaren är: Anthony Hagarty. Babben vs. goth-Babben? Robust ålfiske på Gotland eller homofiltrål i East Village? Gediget blåställ eller spännande south beach-dieter? Så här enkelt att välja har det inte varit sedan valet stod mellan laxpiccata och korvstroganoff en av de varma dagarna förra sommaren.
Penismän eller kukmän?
Bägge är verkligen fina penismän.

10 kommentarer:

Anonym sa...

märkligt. mycket märkligt

Anonym sa...

George Michael vs. Robbie Williams?
George. Robbie lämnade Take That, försökte hänga med bröderna Gallagher och det gick åt helvete. Alkoholist, rehab, drogberoende, popartist, rockstjärna - bestäm dig Robbie.

Broder Daniel vs. Kent?
Kent är bättre. Så enkelt är det.

Stones vs Beatles?
Beatles såklart. Vem fan väljer Stones framför Beatles? Va? VEM?

Happy Mondays vs. Stone Roses?
Stone Roses. Happy Mondays, herre gud bara namnet är så jävla äckligt.

Blur vs. Oasis?
Oasis. Ingen tvekan. Blur? Har de någonsin gjort nåt bra? Country House. Nej tack. Oasis får dessutom alldeles för dålig kritik i Sverige. Är det någon sport i journalistskrået i Sverige att klanka ner på Oasis? De misslyckas fatalt, musiken väger över recensenterna. Några av låtarna på Oasis senaste är tillräckligt bra för att kunna vara en b-sida 1995. De är SÅ bra.

Bruce Springsteen vs. Bryan Adams?
Bryan Adams. *nynnar på Summer of 69*

Anonym sa...

got-babben!!!

Anonym sa...

Men vafan?? Just D måste väl vara kukmän?? Jag kan sträcka mig till att medge att de som individer kanske är penismän, men om man ser dem som en enhet måste väl Just D bestå av tre rejäla kukmän? Och Papa Dee är väl en penisman personifierad? En mer gentil och sansad man får man ju leta länge efter.

  sa...

Tack.

Studio Virtanen sa...

Hm, jo. Både Just D och Papa är nog penismän. /f

KALLE sa...

Bisarrt. mycket bisarrt. Jag tar ett glas vitt på det. Vitt - penisvin. Rött - kukvin.

Anonym sa...

Vi ser alla fram emot en uppföljare med fittkvinnor VS. vaginakvinnor. Eller är det måhända Belindas ansvar att göra slika bedömningar? Belinda förresten - en fittkvinna?

bebisdelfinen sa...

Ni har för mycket fritid. Men jag skulle vilja veta, är ni penismän eller kukmän?

Isabelle sa...

Vilken analys av musikvärldens olikheter. Jag gillart. Fortsätt.