tisdag 11 september 2007

Kära kära Jan-Olov

Jan-Olov Andersson gillade Tom Malmquist i programmet i går, skriver han i Bladet. Det är ju trevligt. Jag ska ge "Gossen" ett ex av Toms skiva.
Däremot är ju han - och många andra tv-skribenter - ute på den så kallade herrcykeln vad gäller "Upp till kamps" små tittarsiffror. 480 000 i går, strax mer förra måndagen, är exakt som förväntat.
Svartvita (i början) 1,5 timmar långa program om en tidsepok (proggen) som inte engagerar någon under 40 år drar inte fler tittare. Precis som jag skrev innan premiären. Det är omodernt.
Och att TV4 skulle vara bättre än SVT på att "locka tittare" för stora dramaproduktioner är helbananas. "Arn" skulle naturigtvis gå bättre - eller minst lika bra - på SVT som på TV4. (Att SVT däremot nobbar "Arn" när projektet inte blev vad som utlovat är såklart klokt, och att TV4 köper en undermålig produkt är i linje med andra dramaproduktioner där (lex "Talismanen")).
Och på TV4 hade "Upp till kamp" fått ännu färre tittare. En genomsnittlig TV4-tittare (dvs gymnastiklärare) skulle inte fatta vad som hände om en sån kvalitetsproduktion sändes där.
Fredrik

1 kommentar:

Anonym sa...

gymnastiklärare! hihi